I.S.C.

Organ tehnic specializat

care exercită controlul de stat

în domeniul construcţiilor

 

 

 

07 august 2020
Conferință online Deloitte - CATUC-
Controlul Statului. Sancțiuni. Legalitatea executării lucrărilor de construcții

 

În data de 07 august 2020, la invitația Deloitte România, a avut loc dezbaterea profesională online (folosind aplicația Zoom) între principalii actori din sector construcțiilor, reprezentanții Deloitte și experții cheie care asigură consultanță Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în elaborarea Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor. Din partea I.S.C. a luat cuvântul dl Paul Racoviță - Inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcții.
În cadrul procesului de consultare a factorilor relevanți cu privire la Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor sunt prevăzute o serie de șase reuniuni profesionale online pe teme de interes pentru elaborarea Codului.
Prin intermediul Codului se are în vedere realizarea unei legislații moderne, coerente, adaptate noilor realități economice, sociale și de mediu, care să asigure dezvoltarea durabilă a teritoriului, o calitate crescută a vieții cetățenilor, instrumente de planificare moderne, orientate către implementare, servicii publice eficiente bazate pe digitalizare și un mediu investițional atractiv.